Videnskaben bag øl: Et dyk ned i Carlsbergs banebrydende forskning

dato

Oplev et fascinerende foredrag om Carlsbergs forskning, der går langt ud over ølbrygning. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 på Ølstykke Bibliotek kan du høre om videnskaben bag ingredienserne i øl og smage på fem udvalgte øltyper.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en vigtig rolle i videnskabelige opdagelser. Foredraget vil give et indblik i laboratoriets bidrag til naturvidenskaben, herunder rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen og klik-kemi.

Forskning i ølproduktionens ingredienser

Birgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund vil fortælle om forædlingen af byg og humle samt deres bæredygtige dyrkning. De vil også diskutere maltning og de forskellige malttyper, der påvirker øllets smag.

Banebrydende teknologi og klimatolerante fødevarer

Foredraget vil også dække udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl og den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens klimatilpasning.

Smagsprøver og live streaming

Under foredraget får deltagerne serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Egedal Bibliotekerne - Ølstykke Bibliotek, Østervej 1 A, 3650 Ølstykke
Entré: 30 kr
Arrangør: Ældre Sagen, Ølstykke
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut