Stor fremgang for håndbolden på Sjælland

(Fotograf: Casper Horsnæs Larsen)
Profilbillede
dato

At håndbold skulle være en "jydesport", modbeviser klubberne på Sjælland på det kraftigste med imponerende medlemsfremgang for 2022.

Det er ikke kun de danske landshold, der kan juble over succes for tiden. Også rundt om i klubberne er der grund til at trække bredt på smilebåndet, for Dansk Håndbold Forbund oplevede sidste år en flot medlemsfremgang på 5.311 flere medlemmer.

Dermed er antallet af håndboldspillere efter et par år præget af corona igen sekscifret med i alt 103.528 medlemmer. Det viser opgørelsen, der kommer samme dag, som Danmarks Idrætsforbund offentliggør deres medlemstal for foreningsidrætten i hele landet.

Håndboldens vækst gør sig også gældende på Sjælland. Her har man i Håndbold Region Øst, der dækker Sjælland og øerne, noteret en medlemsfremgang på hele 1.321 flere spillere i 2022 sammenlignet med året før. En vækst svarende til 4,5 procent.

En af de mange klubber, der er vokset i området, er Ajax København, der har opnået en imponerende vækst på 17,9 procent, så klubben nu tæller hele 930 medlemmer.

- Det har været benhårdt arbejde at få vores medlemmer tilbage efter corona. Men vi har haft et stærkt samarbejde med Københavns Kommune om sociale partnerskaber. Derigennem kommer vi ud på skolerne og laver aktiviteter for de unge i lokalområderne, hvilket er med til at rekruttere mange nye spillere, siger formand i Ajax København, Flemming Thomsen.

Håndboldens flotte medlemsfremgang gør sig gældende på tværs af alle aldersgrupper, og det faktum vækker ekstra glæde hos Lene Karsbæk, chef for udviklingsafdelingen i Dansk Håndbold Forbund.

- Det er både enormt positivt, at vi oplever voksende interesse fra de yngste, der kan få glæde af håndboldens fællesskab i mange år frem. Men jeg er samtidig rigtig stolt over, at vi, sammen med en engageret indsats fra klubberne, er lykkedes med at få flere voksne til igen at spille håndbold på både motions- og turneringsplan, siger hun.

Hvis man selv vil prøve at kræfter med håndbold, kan den nærmeste klub findes her: https://www.dhf.dk/soeg-haandboldinfo/

Kilde: DHF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.